ügyfélfogadási bonbonok

Röviden:

Egy kis faluban vagyok "utolsó csavar" ügyintézője egy nagy és komoly hivatalnak. (már amennyire annak lehet venni). Munkám során minden nap emberekkel találkozom, ezekből a napi élményekből tákolom a blogot elég nagy időközönként. Most se ezzel kéne foglalkoznom, hanem a hazahozott munkát csinálnom, de félévente egy post nem sok.

A területelapú (leánykori nevén TERA) támogatás lezajlott, épp ma hallom a rádióban, hogy a Szankcióhivatal vezére kijelentette, ki vagyunk fizetve. Hát mi nagyon szépen köszönjük, még azok is köszönik ezt a kijelentést, akiknek úgy ragadt bent a pénzük, mint légy a ragacson. És miért? Mert ők a kistermelők, akiknek volt konyhakertje, amit módosított az ügyintéző, de valami szoftverhiba miatt a program nem lát valamit amit viszont nem látnak az ügyintézők sem, tehát állunk, várunk, és velünk vár az a majd' ezerötszáz emberke, aki emiatt szív. És fázik, mert októberben ebből akarta megvenni a kis tüzelőjét, mert befagy az odújába. És az első feketeleves akkor jött, amikor kiderült, hogy az nem októberben jön, hanem decemberben, és az néhányuknál nem is jön... Mindegy. Nem tisztem a bírálat, viszont nincs arra alkalmas személy, akinek a nyakába borítsam azt, amit ezekért a SzH malőrökért kapok.

Aztán a másik feledhetetlen élmény a nitrátos föld témaköre. Volt számolatlan mennyiségű előadás, de Ubulka nem volt jelen. Betámad hozzám, majd' letépi az ajtót, hogy denekimost, merazonnal, nitrátjelentés, nemtudvárni. Mondom, oké. Töltögetünk, elakad. Kérdem, mi baj?

-Hát az anyja neve sor még értelmezhető, de a születési helynek nem tudom mit írjak.

-ami a személyiben van. -  Erre pakolni kezd. - hová-hová? -kérdem.

-Há, nemtom, anyám hol született. Megyek és megkérdem tőle.

... szerinted?

Vagy a másik gyöngyszem:

Otthon a mami által idegileg felkorbácsolt éltes öregúr, kb 65 éves, beront, és épp hogy le nem köpve hozzám vág egy zacskó földet.
-Ehun a nitrátos főd.
-Jó napot kívánok. Miért ide tetszett hozni?-Aszonták ide köll.
-Jójó, de kik mondták?
-A piacon. (az az értelmes emberek gyűjtőhelye...)
-Kérem, ne ide hozza, hanem a laborba.
-Akkor én most feleslegesen jöttem be?!
-Valószínűleg igen, mert az ügyfélfogadás ma csak 14-ig tart
-Akkó a fene ögyön mög. Szevasz.

Gondoltam: beléd is...

 

Most elpályázom!

KGNG